Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας και σήμερα


Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας από σήμερα έως και την Παρασκευή. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. 

 Χθες ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας" και την Τετάρτη έχουν κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού.
«Αν δεν ικανοποιεί και αυτό, τους φαρμακοποιούς, τότε κοροϊδευόμαστε», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσα να είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανοίξουν τα φαρμακεία και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Δεν το κάνω όμως. Στέλνω μήνυμα καταλαγής. Θέλω να κάνουμε διάλογο» είπε.
Τις προηγούμενες ημέρες οι ουρές στον Πειραιά, εξαιτίας της απεργίας που κάνουν από την αρχή της εβδομάδας, οδήγησαν την κυβέρνηση στο άνοιγμα των φαρμακείων των νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των ανήμπορων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αποφάσισαν τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ, από την 1η Φεβρουαρίου. Τη στάση αυτή έχουν ήδη υιοθετήσει οι φαρμακοποιοί του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου