Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Σήμερα, ο κόσμος της παιδείας, τιμά τους τρεις μεγάλους αγίους που φώτισαν την οικουμένη με το λόγο και το έργο τους. Ο Βασίλειος, επίσκοπος Καισαρείας, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, γνωστός και ως Θεολόγος, και ο Πατριάρχης Ιωάννης ο Χρυσόστομος πρόσφεραν τεράστιες υπηρεσίες στην πνευματική πρόοδο της ανθρωπότητας και αυτήν την προσφορά τιμούμε σήμερα δάσκαλοι και μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Η φωτισμένη στάση τους απέναντι στην Αρχαία Ελληνική Παιδεία τους εξασφάλισε μία από τις προεξέχουσες θέσεις στην παγκόσμια ιστορία του πνεύματος.
Τους τιμούμε ως υποδειγματικούς  δασκάλους και εμπνεόμαστε από αυτούς στην επιδίωξη της μάθησης και της αρετής. Οι Τρεις Ιεράρχες οι οποίοι στο έργο, στα κείμενα και στην καθημερινότητα της ζωής τους κατάφεραν να συνθέσουν το περιεχόμενο και το διανοητικό επίτευγμα της Ελληνικής σκέψης με τις αξίες και τις αρετές του Χριστιανισμού φανερώνοντας την δύναμη της παιδείας και της μάθησης. Διότι η μάθηση είναι η δύναμη που οδηγεί την ανθρωπότητα από το ένα ιστορικό στάδιο στο επόμενο.


Η Περιφερειακή Διευθύντρια
Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου