Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Από τη Δημοτική Αρχή Τέρμα η στάθμευση σε πάρκα και πεζόδρομους των Ιωαννίνων Νέες τιμές στο δημοτικό πάρκινγκ

• Με απαγορεύσεις στάθμευσης σε δρόμους και πάρκα των Ιωαννίνων, καθώς και νέες τιμές στο Δημοτικό πάρκινγκ ξεκίνησε την πολιτική της στα θέματα Κυκλοφορίας η νέα Δημοτική Αρχή.
Χθες, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στους πολίτες, αφού οι παραβάσεις θα τιμωρούνται!
Αναλυτικότερα, απαγορεύεται πλέον το παρκάρισμα στα πάρκα της πόλης, όπως στα «Λιθαρίτσια», καθώς και σε όλους τους πεζοδρόμους, όπως σε αυτόν πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου και στο Πάρκο Κατσάρη. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή… υπενθυμίζει, ότι στην οδό Αβέρωφ και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάθμευση.
«Λιγότερο αυτοκίνητο, σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. Γνωρίζουμε ότι το κυκλοφοριακό είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα της πόλης. Πέραν από τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος, χρειάζεται η συνεργασία των πολιτών για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
«Τυχόν παραβάσεις θα ελέγχονται και θα διαπιστώνονται από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας Ιωαννίνων και της Δημοτικής Αστυνομίας, με τις νόμιμες συνέπειες για τους παραβάτες», τόνισε με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Ανακοινώθηκαν ακόμη οι νέες τιμές του δημοτικού πάρκινγκ. Για το πρώτο μισάωρο, το παρκάρισμα θα είναι δωρεάν. Για την επόμενη μία ώρα το κόστος θα ανέρχεται στο ένα ευρώ και για κάθε επιπλέον ώρα το κόστος θα φτάνει τα πενήντα λεπτά. Θα υπάρχει μηνιαία κάρτα στάθμευσης, το κόστος της οποίας θα ανέρχεται σε 50 ευρώ και εβδομαδιαία κάρτα, που θα κοστίζει 12. Τέλος, ακυρώνονται όλες οι κάρτες ελευθέρας στάθμευσης που είχαν εκδοθεί στο παρελθόν. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, ότι οι ήδη υπάρχουσες ξεπερνούν τις δυόμισι χιλιάδες. Η διαδικασία έκδοσης νέων καρτών θα γνωστοποιηθεί άμεσα, αφού συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. «Η διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. Τα πάρκα, οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια, είναι χώροι στους οποίους συχνά αποτυπώνεται το επίπεδο του πολιτισμού μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Δήμου.
 
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου