Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Απόσπαση εκπαιδευτικών που πλεονάζουν-Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ύστερα από την αποστολή στην Κ.Υ. του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, και επειδή διαπιστώθηκε ότι ένας αριθμός εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02
 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ07 Γερμανικής, ΠΕ09 Οικονομολόγων, ΠΕ13 Νομικών, ΠΕ14.01 Ιατρών, ΠΕ17.01 Τεχνολόγων Πολιτικών, ΠΕ17.02 Τεχνολόγων Μηχανολόγων, ΠΕ17.04 Τεχνολόγων Ηλεκτρονικών, ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής ΤΕΙ, ΠΕ18.12 Φυτικής Παραγωγής, ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμων και ΠΕ19-ΠΕ20 Πληροφορικής, που υπηρετούν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης, πλεονάζει, η Διευθύντρια Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε του υπ. Παιδείας Ανθή Γώρου απέστειλε εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις , η οποία ορίζει τα εξής: 
Α. Στις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 21 του 3475/2006 ορίζεται ότι: «Η παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ.10 του άρθρου 9 του ν. 2986/2002 (ΦΕΚ 24 Α΄), αντικαθίσταται ως εξής: ‘‘1.α) Εκπαιδευτικοί των κλάδων Αγγλικής Γλώσσας, Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Μουσικής, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Φυσικής Αγωγής και Πληροφορικής, οι οποίοι υπηρετούν στην πρωτοβάθμια ή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, διατίθενται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη δευτεροβάθμια και αντιστρόφως για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου. Η διάθεση γίνεται με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει ο εκπαιδευτικός, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού συμβουλίου. Ο χρόνος διάθεσης θεωρείται ότι έχει διανυθεί στην οργανική τους θέση για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.’’» 
Β. Στις διατάξεις του άρθρου 31 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 147/10-03-2003 τ. Α΄) ορίζεται ότι: «3. Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πλεονάζει στη σχολική μονάδα όπου ανήκει οργανικά, αποσπάται: α)…….. ή β)…….. ή γ) σε περιοχή μετάθεσης άλλης περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου……..Στις αποσπάσεις της παραγράφου αυτής, ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονται οι μονάδες της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού, εφόσον δεν υπολείπονται.» 
Ύστερα από τα ανωτέρω και για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, παρακαλείσθε για την εφαρμογή των προανα φερόμενων διατάξεων για τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω κλάδων, οι οποίοι πλεονάζουν σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας, καλώντας τους, προς διευκόλυνσή τους, να υποβάλουν χειρόγραφη αίτηση απόσπασης για τις περιοχές και μόνο γι’ αυτές που περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες, δηλώνοντας όσες περιοχές θέλουν και με τη σειρά που επιθυμούν, επικαλούμενοι  συγκεκριμένους λόγους προτίμησης περιοχών. 
Οι σχετικές αιτήσεις θα υποβληθούν στη Δ/νση Εκπ/σης που ανήκει ο εκπαιδευτικός  μέχρι και τις 27-1-2011 και θα αποσταλούν άμεσα (πόρτα-πόρτα) στη Δ/νση Προσωπικού Β/θμιας Εκπ/σης της Κ. Υ. του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. μέχρι τις 31-1-2011, μαζί με τους ονομαστικούς πίνακες του πλεονάζοντος εκπ/κού προσωπικού των εν λόγω κλάδων  (είτε υπέβαλαν αίτηση απόσπασης είτε όχι).


esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου