Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί στην συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα, ενώ ισχύει η τριήμερη απεργία που έχει εξαγγελθεί για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ αποφάσισε πάντως να εκτελούνται κανονικά οι συνταγές στα εφημερεύοντα φαρμακεία.
Υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κράτησαν κλειστά τα φαρμακεία τους για τρεις μέρες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη μπαίνει ξανά τριήμερο «λουκέτο».
Ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή «νομικό κατασκεύασμα». Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Θ. Αμπατζόγλου, «η κυβέρνηση εξοντώνει το φαρμακείο της γειτονιάς και κάνει τον ασφαλισμένο έρμαιο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».
Χθες, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης φαρμάκων εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί ζητήσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, πρόσθεσε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου