Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Απεργία προτείνει στους καθηγητές η ΟΛΜΕ

Μία 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και  23 του  Φλεβάρη μαζί με τη ΔΟΕ και νέα Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ στις 4 Μαρτίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  , προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου . Ειδικότερα Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέστειλε σήμερα προς της Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την  ακόλουθη εισήγηση:

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ 
Βρισκόμαστε σε συνθήκες που όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας δέχονται μία πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Η κυβέρνηση λειτουργεί ως απόλυτος διεκπεραιωτής των κατευθύνσεων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που χρησιμοποιούν τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία ως πειραματόζωο και μοντέλο για την εφαρμογή των πιο ακραίων σεναρίων για τη σωτηρία του συστήματος.
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και αυτά που προωθούνται αυτή την περίοδο με πρόσχημα την κρίση αλλάζουν δραματικά τη θέση των εργαζομένων προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, καταργώντας παράλληλα ιστορικές κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και βασικά δικαιώματα, όπως η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, οι εργασιακές σχέσεις, τα συλλογικά δικαιώματα κ.λπ. Οι πολιτικές που ακολουθούνται έχουν δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και οδηγούν την οικονομία σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε διάλυση.
Το Μνημόνιο «3» είναι ακόμα πιο σκληρό και αντεργατικό, δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Έχει ήδη ανοίξει την όρεξη του ΣΕΒ να απαιτεί με θρασύτητα την κατάργηση και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έμειναν ακόμα ανέπαφα και την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.
Η προτεινόμενη  χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, συνοδεύεται από νέους επαχθείς μνημονιακούς όρους και ληστρικά επιτόκια καθώς και από παράταση της επιτήρησης της χώρας μας από την Τρόικα.
      Η κυβέρνηση σε υλοποίηση του Μνημονίου καθώς και των δύο επικαιροποιημένων εκδοχών του που συνυπόγραψε με την Τρόικα και μέσω του προϋπολογισμού του 2011:
  • Διαλύει, κατεδαφίζει και εκποιεί ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία. Συρρικνώνει τις δημόσιες δαπάνες για παιδεία, υγεία, πρόνοια και εμπορευματοποιεί τις υπηρεσίες τους. Αυξάνει τα τιμολόγια των ιδιωτικοποιημένων ή των προς ιδιωτικοποίηση πρώην δημόσιων επιχειρήσεων προσθέτοντας νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αύξηση κατά 40% των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.
  • Οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες με πρόσχημα την οικονομική κρίση να κάνουν μαζικές απολύσεις και να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Αυξάνει την ανεργία σε πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα βυθίζοντας ένα εκατομμύριο ανέργους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.
  • Μειώνει δραστικά τους μισθούς όχι μόνο των εργαζομένων ευρύτερα του δημοσίου τομέα αλλά και αυτών του ιδιωτικού, ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν θα τους πειράξει και ότι μοναδικός στόχος της ήταν ο δημόσιος τομέας και οι δήθεν «παχυλά» αμειβόμενοι εργαζόμενοι σε αυτόν. Καταργεί ουσιαστικά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφού ανοίγει την «κερκόπορτα» να υπερισχύσουν σε σχέση με αυτές οι επιχειρησιακές, που θα προβλέπουν χαμηλότερους μισθούς.
  • Με τους νέους, έμμεσους κυρίως, φόρους φορτώνει τα λαϊκά στρώματα με νέα δυσβάστακτα βάρη και μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Νέες μειώσεις στους μισθούς μας και νέες παρεμβάσεις – αφαιρέσεις δικαιωμάτων και μείωση των συντάξεων (κύριας και επικουρικής).
Η Κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα να περικόψει ακόμα περισσότερο  τις αμοιβές μας. Τα επιδόματα, ανάμεσα σε αυτά και της εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών, μπαίνουν στο στόχαστρο των περικοπών.  Επιδιώκει επίσης τη σύνδεση μισθού με την «απόδοση», καθώς και το διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζομένων. Το «μισθολόγιο» θα προωθηθεί όχι για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων, τη νέα μείωση των συντάξεων.
Η κατά 2,5 δισ. ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αποκαλύπτει πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης και κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11371:apergia-proteinei-stous-kathigites-i-olme&Itemid=1796

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου