Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί και για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Αντιδρούν στον «Καλλικράτη» των σχολείων οι εκπαιδευτικοί και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις για να εµποδίσουν τις εκτεταµένες συγχωνεύσεις που προανήγγειλε το υπουργείο Παιδείας. ∆άσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας την ερχόµενη Τετάρτη και συγκέντρωση διαµαρτυρίας στο υπουργείο.

Πάντως η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι ο νέος σχολικός χάρτης της χώρας θα σχεδιαστεί κατ’ αρχήν µε παιδαγωγικά κριτήρια: «Προφανώς, στα µικρά νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές όπου υπάρχουν λίγα παιδιά, θα παραµείνουν τα ολιγοθέσια δηµοτικά σχολεία. Οταν, όµως, για παράδειγµα τα χωριά είναι σε κοντινή απόσταση, λιγότερο από δέκα λεπτά, είναι κρίµα να υπάρχουν παιδιά που παρακολουθούν πρώτα τη ∆’ και µετά τη Γ’ δηµοτικού ή παιδιά που κάνουν δώδεκα ώρες µάθηµα και όχι εικοσιτέσσερις», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας Αννα ∆ιαµαντοπούλου προσδιόρισε για πρώτη φορά τον Μάρτιο ως πιθανότερο µήνα κατάθεσης του νοµοσχεδίου για τη µεταρρύθµιση στα πανεπιστήµια και ΤΕΙ, εκτιµώντας ότι ο Φεβρουάριος θα αφιερωθεί στον διάλογο µε τα πανεπιστήµια, τα οποία κάλεσε να συνεισφέρουν συγκεκριµένες προτάσεις.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου