Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Διοργάνωση Σεμιναρίου για τους Εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ08) που διδάσκουν στα 800 Δημοτικά Σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ   ΑΘΗΝΑ  28/1/2011
ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ    Αρ. Πρωτ. 949            
Παπαναστασίου 49    10445 Αθήνα                                     
Τηλ., Φαξ: 210 8321783 / 6977904185


                                                          Προς: τις Περιφερειακές Διευθύνσεις  Π.Ε. & Δ.Ε
                                                                    Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δ. Μακεδονίας,       
                                                                    Κ. Μακεδονίας, Α. Μακεδονίας και Θράκης.

                                                                    τις Διευθύνσεις και Γραφεία Π/βάθμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αν. Θεσσαλονίκης, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.
                                                                  
                                                                    τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων ΠΕ08 (μέσω των παραπάνω Περιφ. Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε.)

                                                                   τις Σχολικές μονάδες με ΕΑΕΠ  (μέσω των παραπάνω Περιφ. Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε.)
            
                
ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Σεμιναρίου για τους Εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ08) που διδάσκουν στα 800 Δημοτικά Σχολεία

Η Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στην προσπάθειά της να στηρίξει το νέο ξεκίνημα των καλλιτεχνών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ08 που ανέλαβαν ως αναπληρωτές να διδάξουν εικαστικά στα 800 Δημοτικά Σχολεία, προγραμμάτισε τη διοργάνωση Σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέματα Διδακτικής της Τέχνης, Παιδαγωγικών και Εργαστηριακών Εφαρμογών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μόλις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ήμερο σεμινάριο στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων στις 4-8 Ιανουαρίου (εκτός την 6/1/11 ημέρα Θεοφανείων) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. 
Στα σεμινάρια αυτά κλήθηκαν επιμορφωτές εκπαιδευτικοί τέχνης που έχουν τη σχετική διδακτική εμπειρία από το Δημοτικό και από τα εργαστήρια τέχνης για παιδιά.

Με τα ίδια θέματα θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο Β. Ελλάδας, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2 – Θεσσαλονίκη) στις 17-19 Φεβρουαρίου 2011.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του, οι εκπαιδευτικοί  ΠΕ08 θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν επίσης για τα επιλεγμένα θέματα που αφορούν στα παιδιά του Δημοτικού και περιλαμβάνονται στις  εκδόσεις της Ένωσης, οι οποίες αποτελούν χρήσιμα εκπαιδευτικά βοηθήματα.
Τα εργαστήρια θα γίνουν το Σάββατο 19/2/2011 από 09:00-14:00 και 16:00-20:00 στο Γυμνάσιο Βασιλικών.  Η μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη  στα Βασιλικά και η επιστροφή θα γίνει δωρεάν με πούλμαν. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια θα γίνουν μόνο την πρώτη μέρα έτσι ώστε να  καθοριστεί ο αριθμός των θέσεων.
Το σεμινάριο αυτό έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΠΘ για τους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς Β΄/θμιας εκπαίδευσης (141279/Γ2 09-11-2010) και  Α΄/θμιας εκπαίδευσης (Φ 241/71/6853/Γ1 19-1-2011)
Γι’ αυτό παρακαλούμε να ενημερώσετε και διευκολύνετε τους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς (ΠΕ08) που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα 800 Δημοτικά Σχολεία της Β. Ελλάδας (Κεντρική, Δυτική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς επίσης την περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων), με άδεια απουσίας από το σχολείο τους, τις εργάσιμες ημέρες Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να χορηγήσουν εκπαιδευτική άδεια στους συμμετέχοντες.
Οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν θα προσκομίσουν στους Διευθυντές των σχολείων τους σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου έχει αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα της Ένωσης: www.art-teachers.com και σας το επισυνάπτουμε.
Επίσης ζητούμε την έγκαιρη  και σαφή ενημέρωση των σχολείων.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.                                                                                                     

                                       Για το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 
                                        ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μ.Ε.


                         Η Γραμματέας                                     Η Πρόεδρος
                          Ν. Παληοκώστα                                   Ζ. Χατζή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
http://www.art-teachers.com/downloads/programma-seminario-thessalonikis-2011.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου