Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η πόλη γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο, ο δήμος Ιωαννιτών θα βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές. Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν και σε όσους μαθητές μετείχαν στη Βουλή των Εφήβων.
Το Πανεπιστήμιο, την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, θα οργανώσει στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» της πανεπιστημιούπολης εορταστική εκδήλωση την οποία θα ανοίξει η χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και στη συνέχεια η πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Κατερίνη Λιάμπη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Διανόηση και φωτισμένη ηγεσία κατά την κλασική αρχαιότητα». Τέλος, οι πρυτανικές αρχές θα τιμήσουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εκδήλωση, το πανεπιστημιακό λεωφορείο θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο με αφετηρία την (πρώην) Νομαρχία στις 6.15 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, το πρωί της ίδιας μέρας θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο των ευεργετών και διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου