Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πέφτει η θερμοκρασία - Καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Στη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.
Σε όλη τη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Ομως, στα πελάγη τοπικά και πρόσκαιρα η ένταση των ανέμων πιθανότατα θα αγγίξει τα 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, σημειώνοντας μικρή άνοδο. Η μέγιστη τιμή της αναμένεται να είναι 37οC και θα καταγραφεί στην Αθήνα.
Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική, όπου προβλέπεται να συναντήσουμε ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, από 25-37οC.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχουμε ολοήμερη ηλιοφάνεια και ζέστη. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 23οC και δεν θα υπερβεί τους 35οC τις μεσημεριανές ώρες.
Αίθριο καιρό θα συναντήσουμε και στα Ιωάννινα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας θα έχουμε ηλιοφάνεια και ζέστη, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 22 και θα φτάσει τους 35 βαθμούς.
Στην Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Σε όλο το νησί θα συναντήσουμε ηλιοφάνεια, όμως η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από τους 21οC νωρίς το πρωί μέχρι 32οC το μεσημέρι.
Ηλιος αλλά και σποραδικές καταιγίδες
Την Τρίτη ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα παραμείνει αίθριος. Ομως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και αναμένουμε σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά σημεία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα δυτικά που οι άνεμοι θα είναι Δ-ΝΔ ίδιας έντασης. Στην Αθήνα θα έχουμε αίθριο καιρό με θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα συναντήσουμε και στη συμπρωτεύουσα, όπου η θερμοκρασία θα κινηθεί από 22 μέχρι 35 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου