Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σε εκκρεμότητα 500.000 δηλώσεις - Ένας στους έξι δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση του φόρου

Την ώρα που περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική τους δήλωση, παρά το γεγονός ότι λήγει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής -σιωπηρά δόθηκε μια μικρή παράταση λίγων ημερών εξαιτίας υπερφόρτωσης του Taxis- υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που αν και την υπέβαλαν δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών καταγράφει τις πρώτες αρρυθμίες στην εξόφληση των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος. Από την ροή των πληρωμών, το υπουργείο Οικονομικών «βλέπει» να μην προσέρχεται στο ταμείο ένας στους έξι φορολογούμενους.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώνεται μετ' εμποδίων και με πρωτοφανή καθυστέρηση η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων λήγει σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου, και όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

Παρ' όλα αυτά, το σύστημα Τaxis θα παραμείνει ανοιχτό για λίγες ημέρες ακόμη, στο πλαίσιο σιωπηρής παράτασης και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα δέχεται ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις που θα υποβληθούν και μετά την προθεσμία της 31ης Ιουλίου.


Μέχρι και χθες, πάντως, περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει τη δήλωσή τους και το σύστημα Taxis βγήκε εκτός λειτουργίας μέχρι το μεσημέρι, με επίσημη αιτιολογία βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στο πλαίσιο ηλεκτρολογικών εργασιών.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε αλλά ο διαδικτυακός συνωστισμός φορολογουμένων την τελευταία στιγμή για την υποβολή των δηλώσεών τους δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε προβλήματα και τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου