Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

"Μαχαίρι" στους μισθούς υπουργών και στα ενοίκια

Μαχαίρι στους μισθούς του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και άλλων αξιωματούχων βάζει η κυβέρνηση. Με νομοσχέδιο που έθεσε ήδη σε διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μειώνονται παράλληλα και τα ενοίκια που καταβάλλει το δημόσιο στα τη στέγαση των υπηρεσιών του.
Από τις δύο αυτές παρεμβάσεις, το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από την ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 25 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Συγκεκριμένα, με διάταξη του νομοσχεδίου που ανήρτησε για διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προβλέπεται περικοπή του μισθού του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής, κατά 1.872 ευρώ μηνιαίως.
Επίσης προβλέπεται μείωση του μισθού του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά 1.404 ευρώ μηνιαίως.
Η μείωση στους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή ανέρχεται σε 935 ευρώ μηνιαίως.
Η μείωση για τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή ανέρχεται σε 468 ευρώ μηνιαίως.
Επίσης, αναμένεται και η έκδοση απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών η οποία θα ρυθμίζει τις αποδοχές των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων κ.λ.π.
Το ποσό που θα προκύψει από τις περικοπές υπολογίζεται στα επίπεδα των 9 εώς 10 εκατ. ευρώ ετησίας και θα αξιοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.
Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου γίνεται ρύθμιση με την οποία επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθώματα κτηριακών εγκαταστάσεων από φορείς του δημοσίου.
Συγκεκριμένα:
α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια (1.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).
β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα χίλια και 0,01 (1.000,01) ευρώ έως τα δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).
γ) Για ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα δύο χιλιάδες και 0,01 (2.000,01) ευρώ έως τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).
δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου