Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών την Τετάρτη 01/08/2012 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                  
Τηλ. 6974750409
Fax: 210-3442287                                                                           Αθήνα , 25 Ιουλίου  2012
     
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών
Την Τετάρτη 01/08/2012 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ

Ανησυχία και διαμαρτυρίες προκαλεί στους εκπαιδευτικούς η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε Φορείς και Διευθύνσεις.

Η μη έγκαιρη πραγματοποίηση αυτών των αποσπάσεων έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Με την ελπίδα πως μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και διευθύνσεις το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Επισημαίνω για άλλη μια φορά πως τα λάθη των περσινών αποσπάσεων (ανακοινώθηκαν την παραμονή της έναρξης του σχολικού έτους, αποσπάστηκαν κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί ως πλεονάζοντες, προσλήφθηκαν αναπληρωτές σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ακόμα και τριτέκνων) δεν θα επαναληφθούν και φέτος.

Οι αποσπάσεις για τους εκπαιδευτικούς αποτελούν σημαντική υπόθεση στη ζωή τους αφού ως γνωστό χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εργάζονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειες τους, μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους. Επομένως, μια απόσπαση που θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, ιδιαίτερα μετά την οικονομική μας υποβάθμιση, είναι θέμα ζωής…

Γι’ αυτό και οι αποσπάσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με βάση το σύνολο των λειτουργικών κενών, με μοριοδότηση αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία.


Πάντα στη διάθεσή σας,

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου