Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Σκαρφαλώνει» στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα Δευτέρα - Ο καιρός όλη την εβδομάδα

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σήμερα με τη θερμοκρασία στα ανατολικά να φθάνει μέχρι και στους 41 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από 6 έως και 7 μποφόρ ενώ από αύριο αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος σήμερα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 40 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Από αύριο δροσίζει καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 5 βαθμούς.


Ο Αύγουστος την Τετάρτη θα ξεκινήσει με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τους βοριάδες να παραμένουν πολύ ισχυροί στο Αιγαίο, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μικρή άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.


Η πρόγνωση για την εβδομάδα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.


Την Τετάρτη περιμένουμε μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.


Διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου