Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επιστημονικές Ενώσεις ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32: Ερωτήματα προς τον Υφυπουργό Παιδείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
www.pekap.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
www.deutsch.gr
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
www.apf.gr
--------
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
www.pasykaga.gr

--------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓ ΠΠ)
www.aplf.gr
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)
www.art-teachers.com
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.ΣΥ.Θ)
www.pesyth.gr

Αθήνα,  25-07-2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
τη Δευτέρα 16-7-2012 οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 είχαμε μαζί σας συνάντηση για τα σημαντικά και επείγοντα θέματα των μετατάξεων και των αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Στη συνάντηση αυτή μας διαβεβαιώσατε ότι υπάρχει από την πλευρά σας η βούληση για άμεση διευθέτηση και επίλυση των προβλημάτων, ώστε να εκδοθούν οι σχετικές Υ.Α. και εγκύκλιοι σύντομα .
Για τις μετατάξεις μας διαβεβαιώσατε ότι αναζητάτε το νομικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί το Υπουργείο Παιδείας για να εκδώσει την εγκύκλιο, ενώ το θέμα των αποσπάσεων θα προταχθεί και θα εκδοθεί άμεσα συμπληρωματική εγκύκλιος μέσα στη βδομάδα.
Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 1493 της Υ.Α 50200/4-5-2012   για τη σύσταση των οργανικών θέσεων με μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια και της έκδοσης της εγκυκλίου για τις αποσπάσεις (56020/Δ1/17-5-2012).
Με ανησυχία διαπιστώνουμε, ότι ο χρόνος περνάει και ότι μέχρι σήμερα κανένα από τα παραπάνω θέματα, παρά τις υποσχέσεις σας, δεν έχει προχωρήσει.
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται όμηροι, αυτοί και οι οικογένειές τους, στα αστικά κέντρα αναμένοντας με αγωνία την έκδοση της εγκυκλίου για τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις και δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή από το Σεπτέμβριο του 2012 αφού δε ξέρουν, ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του σχολικού έτους που θα βρίσκονται.
Επίσης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν  τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων.
Ως εκπρόσωποι των 10000 εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 ζητούμε να διενεργηθούν άμεσα οι διαδικασίες των μετατάξεων και των αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια και να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Υπάρχει η βούληση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια για το σχολικό έτος 2012-2013;
2. Αν ναι, έχει το θέμα το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να υποχρεωθούν να αποφανθούν και να κινήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες άμεσα;
3. Πότε ακριβώς προβλέπεται η έκδοση της Υ. Α. για τις μετατάξεις και της συμπληρωματικής εγκυκλίου για τις αποσπάσεις;
Αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας.

                                                                             Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου