Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Ολοκληρώνεται αύριο η απογραφή πληθυσμού

Ολοκληρώνεται αύριο η γενική απογραφή πληθυσμού και όπως έχει γίνει γνωστό από τη Στατιστική Υπηρεσία, δεν θα δοθεί καμία παράταση.
Ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν απογραφεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τον απογραφέα της περιοχής τους, στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην ειδοποίηση που έλαβαν.
Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις που κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να απογραφούν είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε γιατί ήθελαν να απογραφούν σε άλλη περιοχή κι όχι σε αυτή της μόνιμης κατοικίας τους, παρακαλούνται να φροντίσουν να απογραφούν στον τόπο που διαμένουν μόνιμα.
Για το Δήμο Ιωαννιτών, όπως έχει ανακοινωθεί, το δελτίο απογραφής, θα αποτελέσει το εισιτήριο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ η επίδειξη του θα είναι απαραίτητη για όσους θελήσουν να προμηθευτούν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής θα γίνουν γνωστά εντός του Ιουνίου. Για το Δήμο Ιωαννιτών έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο πληθυσμός που εμφανίζεται σήμερα ως μόνιμος, υστερεί κατά πολύ του πραγματικού.
Έτσι και οι χρηματοδοτήσεις του Δήμου, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, είναι μειωμένες, σε μία περίοδο μάλιστα όπου οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνουν και οι απαιτήσεις των κατοίκων γίνονται μεγαλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου