Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Καθηγητές ζητούν να επιτραπεί ο διορισμός τους σε θέσεις δασκάλων σε ιδιωτικά σχολεία

Λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε. 70 (Δασκάλων), στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία από το 2004 με εγκυκλίους δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων π.χ. νηπιαγωγών για τις τάξεις Α' και Β΄Δημοτικού, Φιλολόγων, μαθηματικών με μεταπτυχιακό τίτλο για όλες τις τάξεις, σε θέσεις Δασκάλων προκειμένου να συνεχίζεται η
εύρυθμη λειτουργία αυτών.  Όλοι αυτοί εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα Λειτουργών Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εργάζονται νόμιμα μετά την έκδοση ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΟΥ από το ίδιο το ΥΠΔΒΜ.
Σήμερα ο αριθμός αυτών ανέρχεται σε 150  άτομα τα οποία διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια και πείρα ετών πλέον και έχουν τη στήριξη τόσο Βουλευτών όλων των κομμάτων με ερωτήσεις στη Βουλή, όσο και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων.
Οι  ως άνω, που με την πάροδο των ετών έχουν αποκτήσει μια καλή φήμη στα σχολεία τα οποία εργάζονται, καλύπτοντας κενά, έχοντας διαμορφώσει την ίδια τους την οικογενειακή ζωή, έχουν τη στήριξη και των ίδιων των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και επιθυμούν να δοθεί οριστικά η δυνατότητα που προσφέρεται στις συγκεκριμένες εγκυκλίους και  να διατηρήσουν την εργασία τους σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου στα  ιδιωτικά δημοτικά σχολεία που ήδη εργάζονται. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ήδη κατατεθεί στις Βουλή των Ελλήνων επερωτήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων.
Μετά τιμής
Η άτυπη επιτροπή ενδιαφερομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου