Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

To υπ. Παιδείας κατόπιν πολλών ερωτημάτων, που τέθηκαν από εκπαιδευτικούς εξέδωσε σήμερα νέα εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζει τα εξής:

Στα απαιτητέα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλει κάθε υποψήφιος, σύμφωνα με την παράγραφο 5β του άρθρου 13 του ν.3848/2010 (Φ.Ε.Κ. 71 τ.Α΄, 19-5-2010), είναι το «Υπόμνημα του υποψηφίου, το οποίο περιλαμβάνει έκθεση αυτοαξιολόγησης και προγραμματισμό του έργου του σε περίπτωση επιλογής του. Για την αξιολόγηση των στοιχείων του υπομνήματος ο υποψήφιος δύναται να καταθέσει σχετικά στοιχεία σε παράρτημα. Το συμβούλιο επιλογής δύναται να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία και ιδίως πρακτικά συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αποτιμηθεί, σύμφωνα με την παράγραφο 3γ του άρθρου 14 του ίδιου νόμου, η προσωπικότητα – γενική συγκρότηση του υποψηφίου.
Επίσης, καθώς με την ανωτέρω δ σχετική εγκύκλιό μας ορίζεται ότι ο υποψήφιος υποχρεωτικά καταθέτει και υπόμνημα, σημείο το οποίο ίσως δεν έχει ληφθεί υπόψη στις εκδοθείσες προκηρύξεις, και προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι περιπτώσεις, εκπαιδευτικοί που δεν κατέθεσαν το υπόμνημα μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά τους, θα πρέπει να καταθέσουν συμπληρωματικά το εν λόγω υπόμνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου