Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Γρίφος οι μετατάξεις εκπαιδευτικών

Την ώρα που η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει ότι φέτος θα γίνουν 8.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, ενώ οι προσλήψεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές, 170 εκπαιδευτικοί μετατάσσονται σύμφωνα με τον νόμο στις περιοχές που έχουν εκλεγεί ως αιρετά μέλη τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά 170 εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές καθηγητές, κάνουν χρήση του σχετικού νόμου και μάλιστα ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου εάν καθυστερήσει περισσότερο η υπογραφή της απόσπασής τους.

Άκυρα τα απολυτήρια
"Άνθρακες" αποδείχθηκε τελικά ο "θησαυρός" του απολυτηρίου γενικού λυκείου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί δεν γίνεται δεκτό σε κανένα πανεπιστήμιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λίγες μέρες πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, έτσι ώστε όσοι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων γενικών λυκείων επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο γενικού λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-11. Αμέσως μετά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το διπλό απολυτήριο, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι τα δύο απολυτήρια θα είναι ισότιμα.
Όπως καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, περίπου 4.500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που έδωσαν μόνο ενδοσχολικές εξετάσεις με σκοπό να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα απολυτήρια δεν γίνονται δεκτά.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας για προχειρότητα και ανευθυνότητα, αφού στην προσπάθειά του να διευκολύνει τους μαθητές κατέληξε να τους εγκλωβίσει και ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να κάνει άμεσα διορθωτικές κινήσεις.

Της Στελίνας Μαργαριτίδου - MAKEΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου