Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νέες περικοπές και απολύσεις στο Δημόσιο για την 5η δόση

Για την 5η δόση του δανείου κυβέρνηση και τρόικα τα έβαλαν κάτω και, μεταξύ άλλων, αποφάσισαν νέες περικοπές στους μισθούς, απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και παραχώρηση των αποκρατικοποιήσεων σε ξένους τεχνοκράτες.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στις εφημερίδες, η κυβέρνηση δέχεται αφόρητες πιέσεις για να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και ένα χρόνο: λιγότερο κράτος. Έτσι, περίπου 30.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου αναμένεται σε πρώτη φάση να μείνουν χωρίς δουλειά.

Παράλληλα, από την 1η Ιουλίου θα γίνουν περικοπές έως και 35% στους εργαζόμενους των υπουργείων και τις ΔΕΚΟ, ενώ «μαχαίρι» θα πέσει και στις συντάξεις με όσους έκαναν αίτηση το 2010 να παίρνουν εφάπαξ (αν και όποτε το πάρουν) μειωμένο κατά 10%. Από την «σφαγή» δεν θα γλιτώσουν ούτε τα επιδόματα που έχουν απομείνει, όπως εκείνο του γάμου που φαίνεται να βαίνει προς κατάργηση.

Την ίδια ώρα, οι αποκρατικοποιήσεις θα δουλέψουν σε φουλ ρυθμούς αλλά... σε ξένα χέρια, καθώς κυβέρνηση και τρόικα φαίνεται να συμφωνούν στην δημιουργία ανεξάρτητου φορέα υπό την εποπτεία της δεύτερης που θα αναλάβει να πουλήσει τα «ασημικά».

Κι αν δεν σας φτάνει αυτό, τότε να σας πούμε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν πως ανεξάρτητος φορέας με την «βούλα» της τρόικας λέγεται ότι θα αναλάβει και... την είσπραξη των φόρων!
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου