Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αρχίζουν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά-ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι εγγραφές των μαθητών και των νηπίων για το σχολικό έτος 2011-12 αρχίζουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου και λήγουν την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011. (Π.Δ. 200  & 201/98 καθώς και Ν.2817/2000).

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των 5 ετών (που γεννήθηκαν,δηλαδή, το έτος 2006), για τα οποία η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που παραμένουν κενές θέσεις  μπορούν να εγγραφούν προνήπια (που γεννήθηκαν το έτος 2007), για τα οποία η φοίτηση είναι προαιρετική (μπορούν να εγγραφούν και στους παιδικούς σταθμούς αρμοδιότητας εκτός των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).
Στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται υποχρεωτικά οι μαθητές/τριες ηλικίας που συμπληρώνουν την ηλικία των έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2005).
Η εγγραφή νηπίου στην Α΄ Δημοτικού που δε φοίτησε σε νηπιαγωγείο, εγκρίνεται από το Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπ/σης, ύστερα από σχετική αίτηση των γονέων/κηδεμόνων του, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι της μη φοίτησης, άλλως εγγράφεται και πάλι στο νηπιαγωγείο.
Oσοι γονείς  μαθητών ή νηπίων - προνηπίων επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους για να παρακολουθήσει την πρωινή ζώνη του ολοήμερου δημοτικού σχολείου – νηπιαγωγείου (07:00-8:00 π.μ.) θα πρέπει να το δηλώσουν με σχετική αίτησή τους κατά την περίοδο των εγγραφών (1-21 Ιουνίου). Αντίστοιχη αίτηση μπορούν να υποβάλουν και γονείς μαθητών μεγαλύτερων της Α΄ τάξης. Επισημαίνεται ωστόσο ότι για να λειτουργήσει η πρωινή ζώνη απαιτούνται 5 τουλάχιστον αιτήσεις ανά σχολ. μονάδα, ενώ  απαιτούνται τουλάχιστον 10 για τα Δημ. Σχολεία που θα λειτουργήσουν ως σχολικές μονάδες Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
Σε περίπτωση που δεν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων ανά σχολ. μονάδα θα διερευνηθεί από τη Διεύθυνση Εκπ/σης εάν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει πρωινή ζώνη σε συγκεκριμένα δημοτικά σχολεία ή νηπιαγωγεία ανά δήμο, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι γονείς ζητήσουν την εγγραφή ή μεταγραφή των παιδιών τους σε αυτά και αναλάβουν τη μεταφορά τους. (Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στα τηλέφωνα: 2510 291541 - 42).
Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι τα εξής:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου