Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Νέο μισθολόγιο: Δεν συζητά εξαιρέσεις η τρόικα

Το σχέδιο νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του υπουργού οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα των εφοριακών, μετά τους ισχυρισμούς της ομοσπονδίας τους ότι από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου και τον γγ γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη παρασχέθηκαν διαβεβαιώσεις πως με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει δραματική μείωση των αποδοχών τους, γεγονός που θεωρήθηκε ότι ερμηνεύει και την αναστολή της προγραμματισμένης απεργίας τους για τις 23 και 24 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει καταστήσει σαφές οτι δεν συζητά καμία εξαίρεση στο νέο μισθολόγιο καθώς θεωρεί ότι θα εξελιχθεί στη σκανδάλη που θα πυροδοτήσει ανάλογα αιτήματα και θα καταφέρει σοβαρότατο πλήγμα αξιοπιστίας στην προσπάθεια για περιστολή των δημοσίων δαπανών.
Χθες, η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας διέψευδε ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία κάτω από το τραπέζι. "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Να περιμένουμε να δούμε την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού κ. Βενιζέλου", ήταν η δήλωση του κ. Μόσιαλου.
Αγκάθι στην οριστικοποίηση των προβλέψεων του νέου ενιαίου μισθολογίου αποτελεί η μεταβατική περίοδος κατάργησης των επιδομάτων.
Το μεσοπρόθεσμο μιλά για 3ετή περίοδο, χρονικό όριο που ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να τηρήσει.
Ωστόσο στον υπουργό Οικονομικών φθάνουν εισηγήσεις για επιμήκυνση της περιόδου με ορίζοντα επταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου