Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Δέκα τρόποι για να κάνετε Δωρεάν Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Η κρίση έχει χτυπήσει τη πόρτα μας για τα καλά και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δε περισσεύουν καθόλου χρήματα για τη προσωπική μας εκπαίδευση που όμως έχει γίνει πολύ πιο απαραίτητη από ότι ήταν στο παρελθόν.
Η εκμάθηση ξένων γλωσσών, ιδιαίτερα, είναι πρωταρχικής σημασίας καθώς είναι απαραίτητο προσόν είτε για να βρούμε εργασία στο εσωτερικό είτε για να πάρουμε το δρόμο της ξενιτιάς.
Σας προτείνω 10 τρόπους για να βελτιώσετε τη ξένη γλώσσα που σας ενδιαφέρει (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Τούρκικα) ΔΩΡΕΑΝ με online δραστηριότητες που μπορείτε να βρείτε σε διάφορες σελίδες.
«Βαγγέλη, είναι αυτό αρκετό;» θα με ρωτήσετε και φυσικά όχι θα σας απαντήσω αλλά τουλάχιστον είναι η αρχή και είναι δωρεάν.
«Θα μπορέσω με αυτές τις σελίδες να μάθω μια ξένη γλώσσα;» Εδώ πάλι θα σας στεναχωρήσω καθώς οι παρακάτω σελίδες είναι πολύ χρήσιμες και περιέχουν πολύ υλικό που όμως μόνο με τη καθοδήγηση ενός δασκάλου μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε πλήρως. Ξεκινάμε λοιπόν:
1. Μαθήματα Αγγλικών με το BBC Learning English (http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/) Δε νομίζω ότι χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις – μαθήματα Αγγλικών από το BBC μέσα από μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που σε βοηθούν να μάθεις ευχάριστα.
2. Μαθήματα Αγγλικών με το LiveMocha Μάθε να μιλάς Αγγλικά με συνομιλητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο, δίνει έμφαση στο προφορικό λόγο.
3. Μαθήματα Αγγλικών με το http://www.click-me.gr/ekpaideysi-menu/agglika-menu.html Μια ομάδα καθηγητών – φοιτητών ετοιμάζει χρήσιμο υλικό για την Αγγλική γλώσσα και κυρίως είναι δωρεάν
4. Μαθήματα Τουρκικών με το http://turkish.pgeorgalas.gr/ Πολύ χρήσιμη και ιδιαίτερα περιεκτική αυτή η σελίδα εκμάθησης Τουρκικών.
5. Μάθε μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Τούρκικα, Αραβικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα) με το http://www.busuu.com/enc/
6. Μάθε Αγγλικά με το http://www.hugosite.com/ Για όσους δεν ξέρουν καθόλου Αγγλικά. Με 365 Video στο Youtube θα έχουν μάθει να συνεννοούνται αρκετά καλά.
7. Μαθήματα Αγγλικών με το https://www.youtube.com/user/duncaninchina Τα πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά video στο Youtube για βελτίωση της ακουστικής στα Αγγλικά. Για μέσο και επάνω επίπεδο.
8. Μαθήματα Αγγλικών με http://www.englishlearner.com/ Για όσους ξέρουν τα απολύτως βασικά ή έχουν ξεχάσει όσα έκαναν στο φροντιστήριο είναι ένα καλό εργαλείο να φρεσκάρουν ή να μάθουν γραμματική και συντακτικό.
9. Μαθήματα Γερμανικών με http://www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/griechisch/
10. Μάθε Αγγλικά με http://funeasyenglish.com/writing-the-english-alphabet.htm Αγγλικά που σας μαθαίνουν ακόμα και το τρόπο γραφής του κάθε γράμματος. Ιδανικό για προσχολικές ηλικίες ή αναλφάβητους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου