Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ''

logotypo_dake
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων
Ιωάννινα,11/06/2013

ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

 Στις 11/06/2013 πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων για την κατανομή των αξιωμάτων.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων με βάση τις διαχρονικές απόψεις και αρχές της και αφουγκραζόμενη τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών της 6ης Ιουνίου πρότεινε αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις με βάση τις ψήφους που έλαβαν στις πρόσφατες εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, η 1η δύναμη (ΔΗΣΥ) να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου, η 2η (ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) το αξίωμα του γραμματέα και η 3η (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) το αξίωμα του αντιπροέδρου.
Η ΔΗΣΥ πρότεινε και αυτή αντιπροσωπευτικό προεδρείο.
Η ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρότεινε να αναλάβει η ίδια το αξίωμα του προέδρου και τα υπόλοιπα αξιώματα οι άλλες δυο παρατάξεις.
Μετά από συζήτηση δεν προέκυψε ομοφωνία για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλειοψηφούν μέλος, με βάση το καταστατικό, να καλέσει τις παρατάξεις να καταθέσουν υποψηφιότητες για το αξίωμα του προέδρου. Από την παράταξη της ΔΗΣΥ κατέθεσε υποψηφιότητα ο κ. Σίντος Στέφανος και από την ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ο κ. Στέφος Ιωάννης.
Μετά από την ψηφοφορία έλαβαν: Σίντος:4, Στέφος:4 και Λευκά:3.
Λόγω ισοψηφίας, με βάση το καταστατικό, έπρεπε να γίνει 2η συνεδρίαση. Αποφασίστηκε να γίνει διακοπή για μισή ώρα και ακολούθησε η 2η συνεδρίαση, όπου πάλι δεν βρέθηκε λύση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο, με αποτέλεσμα να γίνει 2η ψηφοφορία με τα ίδια αποτελέσματα με την 1η (Σίντος:4, Στέφος:4 και Λευκά:3).
Λόγω της μη εκλογής προεδρείου, με βάση το καταστατικό, αποφασίστηκε 3η και τελευταία συνεδρίαση στις 14/06/2013 και ώρα 18.00.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, καλεί όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο Σύλλογο επιλέγοντας την πρόταση του αντιπροσωπευτικού προεδρείου, μια πρόταση που ταυτίζεται τόσο με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών όσο και με τις απόψεις πολλών συναδέλφων για ενότητα και κοινή δράση.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για όλους μας είναι αναγκαίο να κατανοήσουν και να προβάλλουν όλοι οι συνάδελφοι την προτεραιότητα του «εμείς» έναντι της «εγωπάθειας» που εμφανίζουν ορισμένοι μετά τις εκλογές. Προφανώς διακατέχονται από τη «λαγνεία της εξουσίας» και το συνδικαλιστικό ανταγωνισμό για θέσεις «στασίδια».
Τέλος, επισημαίνουμε ότι η Δημοκρατία, που κάποιοι διακηρύττουν συνεχώς, έχει τρία κύρια γνωρίσματα: Την Ισοκρατία, την  Ισονομία και την Ισηγορία.
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου