Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ''

logotypo dake
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα 17/06/2013
ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 14/06/2013, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η 3η και τελευταία συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. και την κατανομή των αξιωμάτων.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων με βάση τις διαχρονικές απόψεις και αρχές της και αφουγκραζόμενη τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών της 6ης Ιουνίου επανέλαβε την πρόταση της για αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις με βάση τις ψήφους που έλαβαν στις πρόσφατες εκλογές.
 Η ΔΗΣΥ επανέλαβε και αυτή την πρότασή της για αντιπροσωπευτικό προεδρείο.
 Η ΕΡΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ επέμεινε στην πρόταση να αναλάβει η ίδια το αξίωμα του προέδρου και τα υπόλοιπα αξιώματα οι άλλες δυο παρατάξεις.
 Οι παραπάνω προτάσεις είχαν ως αποτέλεσμα, με βάση το καταστατικό, οι παρατάξεις να καταθέσουν ξεχωριστές υποψηφιότητες για τα προβλεπόμενα αξιώματα. Μετά από την ψηφοφορία η κατανομή των αξιωμάτων του νέου Δ.Σ. είναι:
 Πρόεδρος: Σίντος Στέφανος, Γενικός Γραμματέας: Νάτσια Ελευθερία
 Αντιπρόεδρος: Τζαρούχης Θεόδωρος, Ταμίας: Στουγιάννος Χρήστος
 Ειδικός Γραμματέας: Παπουτσής Ευάγγελος
 Μέλη: Πολύζος Κων/νος (μετά από παραίτηση του Μπουκομάνη Δημήτρη), Στέφος Ιωάννης, Ζήνδρος Βασίλης, Μπαλαμάτσια Μαρίνα, Τζαχρήστας Δημήτρης, Ευαγγέλου Φίλιππος
 Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κάλεσε και σε αυτή την τελευταία συνεδρίαση όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο Σύλλογο στις προηγούμενες συνεδριάσεις επιλέγοντας την πρόταση του αντιπροσωπευτικού προεδρείου, μια πρόταση που ταυτίζεται τόσο με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών όσο και με τις απόψεις πολλών συναδέλφων για ενότητα και κοινή δράση.
 Ταυτόχρονα, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων σεβόμενη τόσο τους συναδέλφους που απαιτούν ενότητα και κοινή δράση όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα αποτελέσματα των εκλογών τονίζει ότι δεν θα οδηγούσε τον Σύλλογο σε κληρώσεις και σε διαδικασίες που καμία σχέση δεν έχουν με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.
 Οι πάντες πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι πρόσφατοι εκλογικοί συσχετισμοί, είναι εκείνοι που θέλησαν και εξέφρασαν με την ψήφο τους όλοι οι συνάδελφοι. Το μήνυμα των συνδικαλιστικών εκλογών της 6ης Ιουνίου ήταν ένα ηχηρό «όχι» στις αυτοδυναμίες και ένα ακόμη πιο ηχηρό «ναι» στις συνεργασίες όλων. Η συνεργασία συνεπάγεται συνθέσεις, χωρίς νικητές και ηττημένους και φυσικά χωρίς «ηγεμόνες» και «βαστάζους». Οι συνάδελφοι ψηφοφόροι έθεσαν τους κανόνες και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις οφείλουν να συμμορφωθούν με τις αρχές της δημοκρατίας του εκλογικού αποτελέσματος.
 Αρνούμαστε τους βερμπαλισμούς και τις επαναστατικές γυμναστικές. Είμαστε παράταξη ευθύνης με διαχρονικές, καινοτόμες, τεκμηριωμένες & συγκεκριμένες θέσεις και λύσεις.
 Τέλος, τονίζουμε και επισημαίνουμε προς όλους ότι θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ καθημερινά τόσο με τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν (πειθαρχικά, αξιολόγηση, μείωση οργανικότητας, οικονομικά, προσχολική αγωγή, ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά, επιμόρφωση, ειδικότητες, ειδική αγωγή, ολοήμερα, κλπ.) όσο και με τεκμηριωμένο – κριτικό λόγο για τυχόν παραλείψεις και αδυναμίες του νεοεκλεγμένου Δ.Σ..
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου