Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μάχη 120.000 οικογενειών για μία θέση σε παιδικούς σταθμούς

Συνεχίζεται το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής". Χιλιάδες εργαζόμενες και άνεργες μητέρες μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς. Ποια τα προβλήματα
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων εργαζόμενων και άνεργων μητέρων επιχειρείται να δοθεί με τη συνέχιση του προγράμματος "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς αλλά και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Τα εμπόδια ωστόσο δεν λείπουν, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων, φέτος αναμένεται διπλασιασμός των αιτήσεων από δικαιούχες μητέρες, λόγω της εκτίναξης των ποσοστών ανεργίας και της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.
Έτσι, ενώ πέρυσι είχαν φιλοξενηθεί στους παιδικούς, μέσω του προγράμματος, 60.000 βρέφη και νήπια σε όλη τη χώρα, φέτος ο αριθμός εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί στις 120.000 αιτήσεις, ενδεχομένως και περισσότερες.
 
Ωστόσο, έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος που αντιστοιχεί σε 60.000 επιδοτούμενες θέσεις παιδιών.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", ο πρόεδρος της κοινωνικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, Σ.Δανιηλίδης, για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις απαιτούνται επιπλέον 50 εκατ. ευρώ.
 
"Το ποσό αυτό μπορεί να βρεθεί από πόρους που λιμνάζουν στα διαρθρωτικά ταμεία. Είναι κρίμα η Ελλάδα να κινδυνεύει να χάσει 4 δισ. ευρώ, επειδή δεν μπορεί να τα απορροφήσει και ταυτόχρονα, η ελληνική οικογένεια να λυγίζει από την φτώχεια", σημειώνει ο ίδιος.
 
Στόχος της κυβέρνησης είναι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου να γνωρίζουν όλες οι επωφελούμενες μητέρες εάν έχουν επιλεγεί και σε ποιον παιδικό σταθμό θα φιλοξενηθεί το παιδί τους.
 
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου