Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ) & ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ (ΔΗΣΥ)!''

logotypo_dake
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα 02/06/2013

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ) & ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ (ΔΗΣΥ)!
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες με μια ανακοίνωση της πρώην ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και νυν ΔΗΣΥ (Δημοκρατική Συνεργασία), είναι σαφές ότι ζούμε το «θέατρο του παραλόγου».
Tην προηγούμενη εβδομάδα, τρεις μέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων, έρχονται μερικά επώνυμα στελέχη της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ Ιωαννίνων να καλέσουν τους συναδέλφους σε μια υποτιθέμενη νέα πρωτοβουλία.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, βλέποντας τη συρρίκνωση που υφίσταται η ΠΑΣΚ, να έρχονται χωρίς κανένα δισταγμό και να μιλάνε για νέα πρωτοβουλία. Ποιοι είναι αυτοί που το λένε; i) Αυτοί που στήριξαν τις πολιτικές Διαμαντοπούλου, κάνοντας συναντήσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας. ii) Αυτοί που μιλούσαν για αυξήσεις με το ενιαίο μισθολόγιο. iii) Αυτοί που δεν έκαναν τίποτε για τις μειώσεις των μισθών, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων, την έλλειψη των σχολικών βιβλίων,κ.ά. iv) Αυτοί που όταν είχαν παντοδυναμία λόγω του ΠΑΣΟΚ, μοίραζαν θέσεις διευθυντών, θέσεις υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, αποσπάσεις στα γραφεία, κ.ά. v) Αυτοί που απαξίωναν συναδέλφους σε συνεντεύξεις λόγω των διαφορετικών τους πολιτικών πεποιθήσεων.
Τους απαντούμε ως απλοί συνάδελφοι: i) ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ, ii) ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ.
Ρωτάμε και περιμένουμε άμεσα απαντήσεις:
1)     Γιατί δεν προτείνουν ενιαίο ψηφοδέλτιο & μιλούν για υποτιθέμενη νέα πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, δηλαδή για νέα παράταξη που φυσικά στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε παλαιά στελέχη της ΠΑΣΚ; (Ενημερωτικά: ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ σημαίνει ένα & μόνο ψηφοδέλτιο που θα μπορεί να συμμετέχει ο κάθε συνάδελφος, χωρίς να υπάρχουν ούτε παρατάξεις ούτε πρωτοβουλίες όπως προτείνουν). Την ίδια μέθοδο «παραλλαγής ονόματος» ακολουθούν & άλλες ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ σε άλλους Συλλόγους διότι αντιμετωπίζουν συρρίκνωση.
2)    Για ποιο λόγο πριν από 2 χρόνια τα μέλη της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ δεν δέχθηκαν την πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων για διαπαραταξιακό προεδρείο στον τοπικό Σύλλογο;
3)     Γιατί τα εκλεγμένα μέλη της ΠΑΣΚ και ο αιρετός τους δεν έκαναν αυτή την πρόταση από την αρχή της σχολικής χρονιάς και την κάνουν τρεις μέρες πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια;  Μήπως η πρώην ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ δεν έβρισκε υποψήφιους;
4)     Εάν κατέβουν ως ΔΗΣΥ και εκλέξουν αντιπροσώπους στις 6 Ιουνίου, τι θα ψηφίσουν στην Αθήνα στη Γ.Σ. της ΔΟΕ; Υπενθυμίζουμε ότι στη Γ.Σ. της ΔΟΕ υπάρχουν συγκεκριμένες παρατάξεις όπως ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ, Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Εάν τους ψηφίσουν οι συνάδελφοι, θα τους δώσουν εντολή να ψηφίσουν ΔΗΣΥ. Όμως ΔΗΣΥ δεν θα υπάρχει στη Γ.Σ. της ΔΟΕ. Μήπως το κάνουν για να εκλεγούν αντιπρόσωποι και να πάνε στην Αθήνα να ψηφίσουν ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ; Άλλη μια ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
5)    Γιατί στις πρόσφατες εκλογές των αιρετών κατέβηκαν ως υποψήφιοι με την ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ξαφνικά αποφάσισαν να είναι μόνο ΔΗΣΥ; Θα παραμείνουν ως αιρετοί της ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ ή θα παραιτηθούν;
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων θεωρεί ότι πρόκειται για μια υποκριτική κίνηση, με μοναδικό γνώμονα την υφαρπαγή ψήφων. Ταυτόχρονα, επισημαίνει προς τους «εμπνευστές» αυτής της κίνησης ότι η «παραλλαγή ονόματος» δε σημαίνει και απέκδυση, σβήσιμο ευθυνών.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στη Γ.Σ. που είναι το ανώτατο όργανο και να αναδείξουν εκεί όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν τις προτάσεις και τις δράσεις μας.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων θεωρεί ότι μόνο μέσα από ξεκάθαρες προτάσεις μπορούμε να συμπορευτούμε ενωτικά, χωρίς μικροκομματικές, ψηφοθηρικές & συγκυριακές πρακτικές.
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου