Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό “βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων”. Είναι γλυκό, δροσερό, ζουμερό τρώγεται φρέσκο, τρώγεται ως γλυκό κουταλιού αλλά ακόμη και... τηγανητό. Μπορεί να γίνει μια δροσερή γρανίτα, ή να συνδυαστεί με σκέτη φέτα δίπλα σε κάποια παραλία. Σήμερα θα μάθετε 10 πράγματα για το καρπούζι που δεν ξέρετε, τι προσφέρει στον οργανισμό και την υγεία μας, πότε εμφανίσθηκε στη χώρα μας πως το έλεγαν στην αρχαιότητα και πως καθιερώθηκε το σημερινό του όνομα.