Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Oι βάσεις των μεταθέσεων και τα ονόματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη


Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ (29-04-2011) εγκρίθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2011) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, καθώς και οι μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ και σε ΚΕΔΔΥ. Ο αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν είναι ο μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά, κάτι που έγκαιρα είχα επισημάνει σε προηγούμενα ενημερωτικά μου, αφού μόνο το 15,24 % των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ικανοποιήθηκε.
 Αυτό οφείλεται, κυρίως, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολικών μονάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δώσουν ελάχιστα οργανικά κενά. Κατά τη γνώμη μου, την οποία υποστήριξα και στο Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη και τον προσωπικό , οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό των συναδέλφων μου, οι μεταθέσεις έπρεπε να γίνονται όχι με βάση τα οργανικά κενά αλλά με βάση τα λειτουργικά. Αν αυτό συνέβαινε οι μεταθέσεις θα ήταν πολλαπλάσιες, αφού η εκτίμηση των ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας για τα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν ως τον Αύγουστο του 2011 είναι : 2503 δασκάλων , 1337 νηπιαγωγών ,533 Αγγλικής Γλώσσας , 562 Φυσικής Αγωγής και 306 Μουσικής. Ο μικρός αριθμός των μεταθέσεων θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών , αφού σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε περιοχές όπου δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις για μετάθεση. Δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις σε πειραματικά και διαπολιτισμικά σχολεία , ενώ σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να προηγηθούν, με το αιτιολογικό ότι αναμένεται η ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να καλούνται συνάδελφοί μας να υποβάλλουν αιτήσεις μετάθεσης, με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και αυτές να μην εξετάζονται .

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.mpratis.gr/11/bame2011.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου