Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φεύγουν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι για να βρεθούν 2,8 δισ.

Περίπου 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από την εργασία τους τα επόμενα χρόνια, παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος απαντώντας χθες σε ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Μουλόπουλου.
Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι "δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ του νέου μισθολογίου να προκύψει μείωση του μισθολογικού κόστους" και ότι μείωση μισθολογικού κόστους κατά 2,8 δισ. θα προκύψει από άλλες αιτίες, όπως είναι μείωση υπαλλήλων κατά 200.000.
Η μείωση του κόστους στο Δημόσιο θα είναι 4,6 δισ. μέχρι το 2015 και δεν βγαίνει μόνο με το πάγωμα των προσλήψεων, απάντησε ο Β. Μουλόπουλος και πρόσθεσε ότι "αυτό που σχεδιάζεται είναι η κατάργηση του Δημοσίου, διότι θέλετε να το δώσετε στην ιδιωτική πρωτοβουλία". Η μείωση του κόστους θα προκύψει από τη βραδύτερη ωρίμανση, που σημαίνει αλλαγή κλιμακίου ανά 4 χρόνια και όχι ανά 2 χρόνια, από την κατάργηση 13ου και 14 μισθού και των επιδομάτων, όπως είναι το μπόνους παραγωγικότητας, που πλέον θα εξαρτάται από τον προϊστάμενο, καθιστώντας όμηρους τους εργαζόμενους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου