Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΙΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                    
ΑΙΡΕΤΟΣ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ                                                      
ΤΗΛ: 694 6260184
e-mail:   bill_liondos@yahoo.gr                         
             billmanidis@gmail.com                                                                                                                                                                                                                   

                Ιωάννινα, 15 Απριλίου 2011


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

          Με το παρόν ενημερωτικό θέλω να σας εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου σχετικά με θέματα που μας απασχολούν σε καθημερινή βάση.
Προβληματίστηκα αρκετά μέχρι να αποφασίσω να δημοσιεύσω στον ιστοτοπό μου (http://vasliondos.blogspot.com/) και να σας αποστείλω παράλληλα τις τελικές αποφάσεις του ΥΠΒΔΜ σχετικά με τις μεταβολές στις σχολικές μονάδες του νομού μας και της Ηπείρου ευρύτερα.
         Οι παραπάνω μεταβολές έπεσαν στην αντίληψή μου εντελώς τυχαία αρκετά αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και πέρασα από τα Γραφεία της Π.Ε. για κάποια άλλη υποχρέωση μου. Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι ότι μέχρι και τούτη τη στιγμή που σας γράφω το ενημερωτικό, δεν έχουν ‘’ανέβει’’ σε καμία σελίδα στο διαδίκτυο οι μεταβολές των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. ανά την Ελλάδα. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στη Δ.Ε. αυτές έχουν αναρτηθεί από το μεσημέρι σε αρκετές σελίδες. Τυχαίο; Πιθανόν.
          Το δεύτερο που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως μολονότι διεξήχθησαν συσκέψεις και πλείστες συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις, δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα πως οι όποιες συμπληρωματικές παρεμβάσεις και παρατηρήσεις ουδέποτε ελήφθησαν σοβαρά στα υπόψη (3ο - 22ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, 1ο- 2ο Χρυσοβίτσας κτλ).
          Οι συνάδελφοι στα σχολεία που επισκέπτομαι (ιδιαίτερα σε όσα συγχωνεύονται) εκφράζουν την πικρία και το παράπονό τους για το ότι ουδέποτε ερωτήθησαν ούτε και ενημερώθηκαν για τα όσα επρόκειτο να συμβούν. Περιττό να σας αναφέρω ότι αρκετοί από αυτούς διακατέχονται από ανασφάλεια καθώς κρίνονται υπεράριθμοι, γεγονός που τους διαταράσσει τόσο τον οικογενειακό όσο και τον επαγγελματικό προγραμματισμό τους.
          Από την άλλη μεριά, οι συνάδελφοι μας που έκαναν αίτηση για μετάθεση βρίσκονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς θα πρέπει να περιμένουν τα σχετικά για μετά τις εορτές του Πάσχα. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων-καταργήσεων έφερε τα πάντα πίσω, φυσικά εις βάρος τους. Και μέσα σε όλα αυτά με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στο διαδίκτυο εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜ με θέμα «Δελτίο κίνησης διδακτικού προσωπικού Α/θμιας Εκπ/σης» που αναφέρει τα κάτωθι:
          «Προκειμένου η Υπηρεσία μας να καταρτίσει τους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96, παρακαλούμε όπως προβείτε στην καταχώριση στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter των δεδομένων στις παρακάτω αναφερόμενες στήλες το αργότερο μέχρι 15-4-2011». 
Το κωμικοτραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η εγκύκλιος φέρει ημερομηνία 14-04-2011 και, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητείται μέσα σε μία ημέρα (μέχρι τις 15-04-2011) από τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης να προβούν στην καταχώριση των κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.
Εξωφρενικό και συνάμα πρόχειρο και άκρως παράλογο.
          Όσο για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές και ωρομισθίους, αυτοί βιώνουν το σοβαρό ενδεχόμενο να μην εργάζονται στα σχολεία του χρόνου, λόγω των πολλών χαμένων οργανικών θέσεων και της αναστολής λειτουργίας του Διδασκαλείου. Ο Σεπτέμβριος θα δείξει, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη.
          Ένας ακόμη προβληματισμός που μας διακατέχει όλους είναι και το ενιαίο μισθολόγιο που θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για θέμα ασφαλώς σημαντικό, καθώς διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι ίσως και να υποστούμε μία ακόμα μείωση στις αποδοχές μας, αν εφαρμοστούν τα όσα ακούγονται για το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης. Προφανώς για κάποιους, οι εκπαιδευτικοί είμαστε παχυλά αμειβόμενοι και ως εκ τούτου οι όποιες μισθολογικές αδικίες θα αρθούν με την περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας. Μακάρι να διαψευστώ…..

Το παρόν ενημερωτικό μου συνοδεύουν
Α. Πίνακες με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-ιδρύσεις και προαγωγές των σχολικών μονάδων της Ηπείρου  
Β.    Μια ευχετήρια κάρτα για τις εορτές του Πάσχα                     



ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου