Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα Πειραματικά Σχολεία

Ψηφίστηκε επί της αρχής του, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που αφορά το θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ το καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης που διήρκησε πέντε μήνες και στόχος του είναι η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός των υποδομών στο πλαίσιο της χρηστής και υγιούς διοίκησης. Ως επιπλέον στόχο έθεσε την ανανέωση ενός θεσμικού πλαισίου στην εκπαίδευση που δεν θα διέπεται από όρους λειτουργίας περασμένων δεκαετιών, αλλά θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής.

Έμφαση έδωσε η κ. Διαμαντοπούλου στην αναβάθμιση των πειραματικών σχολείων με διαρκή αξιολόγηση που θα βοηθήσει, όπως είπε, και τα άλλα σχολεία. Η ίδια δήλωσε ανοιχτή σε προτάσεις, ενώ υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τις μετεγγραφές, κάνοντας λόγο για δίκαιη και αντικειμενική ρύθμιση που λύνει τεράστια προβλήματα.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρενταρή, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να εξεταστούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές, ώστε να μην αδικηθούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου