Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Και οι τρεις τάξεις του Λυκείου θα παίζουν ρόλο


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:κα υπουργέ δεν αμφιβάλω και δε νομίζω ότι κανείς αμφιβάλει ότι η φιλικότητα του νέου συστήματος προς το μαθητή, την οικογένειά του και τη τσέπη της οικογένειάς του θα κριθεί από το πώς θα συνδέσετε το Λύκειο με το σύστημα πρόσβασης . Βεβαίως δεν είστε έτοιμη να μας κάνετε ανακοινώσεις , αλλά υπάρχουν δύο ζητήματα που αφορούν άμεσα τη Α Λυκείου. Πρώτον αν ο βαθμός της Α Λυκείου θα μετράει για το Πανεπιστήμιο και δεύτερον εάν η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι τόσο διευρυμένη ώστε να περιλαμβάνει και την ύλη της Α Λυκείου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ: «Οι εξετάσεις δε θα είναι με τον τρόπο που είναι μέχρι σήμερα. Δηλαδή ύλη από σελίδα 72 μέχρι 76, μείον την κίτρινη παράγραφο συν την παράγραφο που αρχίζει από "αν και" ...
Αυτά δεν μπορούν να συνεχίσουν. Θα είναι πραγματικά μια εξέταση η οποία θα μπορεί να δει και την συνολική συγκρότηση του μαθητή και τις δυνατότητές του στους συγκεκριμένους τομείς που έχει επιλέξει. Ας επιτρέψουμε όμως στους εαυτούς μας ως κοινωνία να συζητήσουμε έστω για έναν μήνα για το Λύκειο ως Λύκειο.
Ως προς το αν θα υπολογίζεται η επίδοση της πρώτης Λυκείου, αυτό εντάσσεται στη συνολική απάντηση που έδωσα. Δεν θα αφήσουμε την πρώτη ή τη δευτέρα ή την τρίτη. Και γιατί στην πρώτη και όχι στη δευτέρα κ.ο.κ Όλο το λύκειο παίζει ρόλο. Είναι η συνολική συγκρότηση του μαθητή». 
Στη συνέχεια o Γενικός Γραμματέας Β. Κουλαιδής μιλώντας σε of camera έδωσε διευκρινίσεις , υποστηρίζοντας ότι η υπ. Παιδείας δεν είπε ότι θα λαμβάνεται ο βαθμός από όλο το Λύκειο, καθώς το νέο σύστημα πρόσβασης είναι αντικείμενο του διαλόγου. Όπως διευκρίνσιε ο κ. Κουλαιδής η κ. Διαμαντοπούλου εννοούσε ότι η αξιολόγηση των γνώσεων των υποψηφίων θα αντλούνται από το Λύκειο .
esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου