Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Κυριακή 27/3/2011) ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει τα κατορθώματά του: ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη καταργήθηκαν πάνω από 30 χιλιάδες θέσεις υπαλλήλων, ενώ εκτιμά ότι το μισθολογικό κόστος από τα 22 δισ. που το παρέλαβε η κυβέρνηση θα έχει μειωθεί στα 16 δισ. στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών δεν διστάζει να μιλήσει για το γεγονός ότι έχει κατεβάσει το μισθολογικό κόστος του δημοσίου στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ και της Ε. Ε.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι "ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι εκείνος στον οποίο σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται μία ριζική και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση σε δομές, θεσμούς αλλά και λειτουργίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση του κράτους: ... Καταργήθηκαν -και αυτό το γνωστοποιώ για πρώτη φορά- πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων..."
Παράλληλα επισημαίνει ότι "παραλάβαμε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στα 22 δισ. και στο τέλος της θητείας μας θα έχει περιοριστεί στα 16 δισ. Αυτό συνιστά μείωση της τάξης του 30%, μια πρωτοφανής μείωση που κατεβάζει το κόστος στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ και της Ε. Ε."
Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου στις 40 ώρες : "Το σαραντάωρο στο Δημόσιο έχει μεγάλη αξία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την οικονομία -ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις- ιδίως τη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα. Θυμίζω ότι το ωράριο των 37,5 ωρών καθιερώθηκε τον Μάιο του '81 από την κυβέρνηση του Γ. Ράλλη, χωρίς ποτέ να επεκταθεί στον ιδιωτικό τομέα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν 40ωρο -το λιγότερο- μη έχοντας μάλιστα και την ασφάλεια της μονιμότητας".
Σύμφωνα πάλι με τον υπουργό Εσωτερικών "στο τέλος του 2013, ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο θα είναι κατά περίπου 200.000 μειωμένος σε σχέση με το 2009".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου