Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Θέμα: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ


1.     Σας αποστέλλω την πρόταση για το «Νέο Λύκειο» που θα καταθέσω αύριο στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥΠ καιπεριμένω τις προτάσεις σας μέχρι τις 20 Απριλίου.

2.     Την 1η  Δεκεμβρίου του 2010 σας έστειλα το πρώτο κείμενο εργασίας με τις βασικές αρχές της πρότασής μας για την αναδιάρθρωση των περιφερειακών δομών της διοίκησης της εκπαίδευσης. Σήμερα σας αποστέλλω την τελική μας πρόταση, η οποία προέκυψε με την ευρύτερη συνεργασία με τα περιφερειακά στελέχη της διοίκησης, και θα δοθεί άμεσα σε ανοιχτή διαβούλευση. Περιμένω τις προτάσεις σας επί του κειμένου, που σας επισυνάπτεταιμέχρι τις 14 Απριλίου.

3.     Επειδή, βασική προτεραιότητα για την υλοποίηση των πολιτικών του Νέου Σχολείου είναι η αναβάθμιση και υποστήριξη του ρόλου του εκπαιδευτικού, θα προχωρήσουμε στην επεξεργασία πρότασης για τη νέα φιλοσοφία - λειτουργία του θεσμού « Μετεκπαίδευσης - Διδασκαλείων». Για το σκοπό αυτό θα συγκροτήσουμε ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση της νέας πρότασης. Παρακαλώ να ορίσετε ένα εκπρόσωπο  των επιστημονικών ινστιτούτων των ομοσπονδιών σας που θα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας μέχρι την Τετάρτη 6 Απριλίου.
Η Υπουργός
Αννα Διαμαντοπούλου


  «Aναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης»  (κείμενο διαβούλευσης)
Aναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης(διάγραμμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου