Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Περιµένει λύσεις για τις χαµένες ώρες στα σχολεία

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ την ερχόµενη Δευτέρα δίνει στους εκπαιδευτικούς η Αννα Διαµαντοπούλου για να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης των χαµένων ωρών διδασκαλίας από απεργίες, στάσεις εργασίας και τις καταλήψεις που συνεχίζονται λόγω των συγχωνεύσεων.

Με δύο επιστολές της προς την ΟΛΜΕ και τη Διδασκαλική Οµοσπονδία, η υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά που να έχουν διδαχθεί λιγότερες ώρες από άλλα για οποιονδήποτε λόγο και τονίζει ότι θα υπάρξει πρόγραµµα αναπλήρωσης για κάθε σχολείο. «Σέβοµαι τους αγώνες του κλάδου σας και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωµα για αγώνα, είµαι βέβαιη όµως ότι συµφωνείτε πως τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει να τις υφίστανται οι µαθητές», αναφέρει η κ. Διαµαντοπούλου. Σε οριακές περιπτώσεις σχολείων που έχουν χάσει πολλά µαθήµατα όχι µόνο από τις αντιδράσεις λόγω των συγχωνεύσεων, αλλά και από προγενέστερες κινητοποιήσεις των µαθητών ή των εκπαιδευτικών, µπορεί να γίνουν µαθήµατα τα Σάββατα ή να περικοπούν οι αργίες του Πάσχα.

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ. Πάντως η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Οµοσπονδία έχουν ήδη αποφασίσει ακόµα µια 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου σε ένδειξη διαµαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις. Σύµφωνα µε στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη περίπου 75-80 σχολεία, εκ των οποίων σχεδόν τα µισά στην Καρδίτσα, όπου έχουν αποφασιστεί οι περισσότερες συγχωνεύσεις.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ. Χωρίς συγγράµµατα κινδυνεύουν να µείνουν οι φοιτητές, καθώς ορισµένοι εκδοτικοί οίκοι επιστηµονικών βιβλίων διέκοψαν από χθες τη διανοµή, διεκδικώντας την εξόφληση χρέους 31 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η Πολιτεία. Οι εκπρόσωποι των εκδοτών υποστηρίζουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους καθώς το χρέος εκκρεµεί εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, σύµφωνα µε παράγοντες του υπουργείου, το πρόβληµα θα επιλυθεί άµεσα καθώς αποδεσµεύτηκε από το υπουργείο Οικονοµικών η πρώτη δόση για την πληρωµή των εκδοτικών οίκων και αναµένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου