Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Δεν ήρθαμε να κλείσουμε σχολεία»

«Δεν ήρθαμε να κλείσουμε σχολεία, δεν ήρθαμε να επιβάλλουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο σχολείου. Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικά μοντέλα με ευελιξία και πολυμορφία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές ανάγκες του Ελληνισμού στη διασπορά»

Αυτά είπε στην περιοδεία της η Αν. υπ.Παιδείας Φώφη Γεννηματά σε Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη, το Σαββατοκύριακο. Με τη συγκεκριμένη περιοδεία το Υπουργείο ολοκλήρωσε ένα μακρύ διάλογο με φορείς και συλλόγους στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο νόμο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.
Στις Βρυξέλλες, η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με την αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Παιδείας, χαιρέτισε και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς των Κάτω Χωρών που συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο, ενώ ήταν κεντρική ομιλήτρια σε σύσκεψη που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων, συλλόγων γονέων και συλλόγων εκπαιδευτικών.
Την επόμενη μέρα η αναπληρώτρια Υπουργός ήταν κεντρική εισηγήτρια σε σύσκεψη που οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Φραγκφούρτης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τα ομόσπονδα κρατίδια Έσση, Ρηνανία Παλατινάτο και Σάαρλαντ.
Η αναπληρώτρια Υπουργός άκουσε όλες τις προτάσεις και απόψεις των εκπροσώπων των φορέων και επανέλαβε ότι ο νέος νόμος θα έχει μεταβατικές διατάξεις και δεν θα αιφνιδιάσει μαθητές και γονείς. 
Έκανε γνωστό ότι ήδη εξετάζονται όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τις επόμενες εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά.
«Θα εξεταστούν όλες οι ιδιαιτερότητες και ανάγκες σε κάθε περιοχή πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις» δήλωσε σε μια άλλη τοποθέτησή της η κυρία Γεννηματά.                                 «Υπάρχει όμως κόκκινη γραμμή: Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε σχολεία, που δεν επιτρέπουν στα παιδιά να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ανωτάτη Εκπαίδευση της χώρας που ζουν».
Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας στη διακρατική συνάντηση (ελληνογερμανική) που θα γίνει στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα και επισήμανε την έγκαιρη και ουσιαστική προετοιμασία του Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για τη συνάντηση αυτή.

esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου