Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Χάνουν τα επιδόματα οι μετατασσόμενοι

Ο Φιλ.Σαχινίδης από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η θεσμοθέτηση του κεντρικά ελεγχόμενου συστήματος καταβολής των αμοιβών στο Δημόσιο θα είναι σε λειτουργία με την έναρξη του καλοκαιριού.
Ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε και πάλι ότι «όσοι από 1.1.2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί, καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα, δικαιούνται μόνο το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν».
Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι απαραίτητα αρνητική αυτή η ρύθμιση, καθώς κάποιοι από τους μετατασσόμενους εργάζονταν σε θέσεις που είχαν χαμηλότερη αμοιβή από αυτή που θα πάρουν στη νέα τους θέση.
Σε άλλο σημείο της απάντησής του ο κ.Σαχινίδης επιβεβαίωσε ότι ήδη με την καθοδήγηση του υπουργείου Εσωτερικών είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας των αντίστοιχων οργανισμώ από τους καλλικρατικούς Δήμους και τους ΟΤΑ.
«Κύριο χαρακτηριστικό της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, μαζί με την εκλογή προσώπων, και η σύνταξη Οργανισμών από τα ίδια εκλεγμένα όργανα τους, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης της Κεντρικής Διοίκησης», υπογράμμισε.
Ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ.Μουλόπουλος τόνισε ότι με τον Καλλικράτη πάνω από 50.000 υπάλληλοι υποχρεώνονται σε αναγκαστική μετάταξη από κρατικές Περιφέρειες και Νομαρχίες σε αιρετές Περιφέρειες και Δήμους. Το ίδιο ισχύει και με την κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και δημοτικών επιχειρήσεων, που οδηγούν σε μετατάξεις σε «καλλικρατικούς» Δήμους.
Οπως σημείωσε, οι μετατασσόμενοι χάνουν τυχόν επιπλέον αποδοχές που έπαιρναν στις προηγούμενες θέσεις τους. «Δεν υπάρχει μέριμνα για την ένταξη προσωπικού στους νέους οργανισμούς των φορέων υποδοχής και η μισθοδοσία τους είναι κυριολεκτικά στον αέρα βαραίνοντας τους ήδη καταχρεωμένους ΟΤΑ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν», όπως είπε.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου