Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ε.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Μερίδα των εκπαιδευτικών επενδύει κομματικά και πολιτικά πάνω στην αγωνία συναδέλφων τους (μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημοσιογράφος: Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, όλο και περισσότερο διαβάζουμε συναντήσεις που κάνουν είτε οι καθηγητές είτε οι δάσκαλοι είτε δήμοι κλπ. οι οποίοι αντιδρούν σ’ αυτές τις συγχωνεύσεις. Έχετε εικόνα τι ακριβώς γίνεται; Εμείς νομίζαμε ότι ήταν μόνο στην περιφέρεια, αλλά απ’ ό,τι είδαμε και στην Αττική υπάρχουν συγχωνεύσεις.
Υφυπουργός: Κατανοώ, χωρίς να το υποστηρίζω, ότι ορισμένη μερίδα των εκπαιδευτικών επενδύει κομματικά και πολιτικά πάνω στη λογική αγωνία κάποιων εκπαιδευτικών ότι μπορεί μια συνένωση να συμμαζέψει κάπως τις οργανικές θέσεις. Όμως αν οι εκπαιδευτικοί σκεφτούν πρώτα το συμφέρον του μαθητή κι αν οι εκπαιδευτικοί σκεφτούν επίσης για τους εαυτούς τους ότι θα υπάρξουν και φέτος πολλές συνταξιοδοτήσεις, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα για κανέναν. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί οι συνενώσεις που είναι εκπαιδευτικά επωφελείς να γίνονται έρμαιο στα χέρια συντεχνιών. Και να σας πω και το τελευταίο, σε ορισμένες περιπτώσεις που αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες και έχουν δίκιο είτε γιατί έχουμε αριθμό μεταναστών, παιδιών που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στα αστικά κέντρα είτε στην περιφέρεια, περιπτώσεις όπου πραγματικά το οδικό δίκτυο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, δεν θα πάμε σε συνενώσεις. Δεν συνενώνουμε για να συνενώσουμε. Αλλά σε περιπτώσεις όπου σε διπλανά χωριά η συνένωση θα φτιάξει ένα καλύτερο σχολείο, ό,τι και να γίνει εγώ θα πάρω το κόστος υπέρ του μαθητή. Αυτό, λοιπόν, είναι ο γνώμονας των συγχωνεύσεων και τίποτε άλλο. Είμαστε σε μια περίοδο στην παραμικρή προσπάθεια για οποιαδήποτε αλλαγή- ακόμα και για τις συνενώσεις σχολείων, που είναι μία πάγια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο- αντιδρούμε ως κοινωνία και ως πολιτεία στο οτιδήποτε, δεν θα γίνει τίποτα σ’ αυτή τη χώρα ποτέ.

esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου