Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

170 οι μέχρι τώρα αιτήσεις στο Δήμο για κάρτες ελεύθερης στάθμευσης

Συνολικά 170 αιτήσεις για έκδοση κάρτας ελεύθερης στάθμευσης έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών από πολίτες. Αυτό ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Βούλα Τσίλη, η οποία τόνισε ότι όσοι έχουν υποβάλει ήδη τα δικαιολογητικά τους θα μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες από την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται, ενώ από την 1η Μαρτίου, οι παλιές κάρτες παύουν να ισχύουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ ή εκκαθαριστικό σημείωμα, από το οποίο θα προκύπτει η οδός μόνιμης κατοικίας και η αίτηση η οποία χορηγείται στα γραφεία του Δήμου (Αβέρωφ 6).
Η αντιδήμαρχος διευκρίνισε ακόμη ότι οι επαγγελματίες ή ιδιοκτήτες γραφείων που διαμένουν σε οδούς ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν δικαιούνται κάρτα.

Για το παρκάρισμα
Η κ. Τσίλη δεν παρέλειψε χθες να ευχαριστήσει τους οδηγούς που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής για σεβασμό των κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι τα πάρκα και οι πεζόδρομοι.  Στο πάρκο Λιθαρίτσια, όπου το πρόβλημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, το μέτρο, όπως είπε, έχει αποδώσει, όχι όμως στον μέγιστο βαθμό κι αυτό λόγω δυσκολιών και τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν. «Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν τις επόμενες ημέρες και από την 1η Μαρτίου κανένα αυτοκίνητο και για κανέναν λόγο, δεν θα σταθμεύει στο πάρκο», υπογράμμισε και σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου