Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παγώνουν» οι προσλήψεις επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση σταματούν οι διορισμοί επιτυχόντων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, των οποίων τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το 2009. Η εγκύκλιος κοινοποιείται και στο Εθνικό Τυπογραφείο για να μην προχωρήσει ούτε η έκδοση των ατομικών πράξεων διορισμού, που είχαν φτάσει στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης.
Στόχος της προσωρινής αναστολής είναι ο προγραμματισμός των φετινών προσλήψεων που διέπονται από την αναλογία της «μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις» για το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών.
Το 2010 μέχρι τον Μάρτιο, που «πάγωσαν» οι προσλήψεις στο δημόσιο και με τις εξαιρέσεις που ίσχυσαν για τους τομείς της υγείας, της παιδείας και των σωμάτων ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν περίπου 21.000 διορισμοί. Ετσι, για να έχει το υπουργείο Εσωτερικών τον συνολικό έλεγχο των 10.600 προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν το 2011, «πάγωσε» τους διορισμούς μέχρι την έκδοση κοινής απόφασης με το υπουργείο Οικονομικών -που αναμένεται τις επόμενες ημέρες- η οποία θα καθορίζει τους τομείς προτεραιότητας των προσλήψεων (παιδεία, υγεία, ασφάλεια του πολίτη) και την απορρόφηση των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μέχρι και το 2013.
Ο τελικός αριθμός των νέων προσλήψεων υπολογίζεται σε 6.400 εάν αφαιρεθούν οι περίπου 4.200 μετατάξεις που θα γίνουν από ΟΣΕ και ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η εγκύκλιος αφορά κυρίως τους 500 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των ΟΤΑ από το 2009 που έπρεπε να προσληφθούν μέχρι το τέλος του 2010, αλλά δεν διορίστηκαν λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων που ίσχυε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κοινή υπουργική απόφαση θα προβλέπεται ο άμεσος διορισμός τους.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου