Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αξιοποίηση χωρίς καθυστέρηση

Για επιτακτική ανάγκη άμεσης αξιοποίησης του συνόλου της δημόσιας περιουσίας που είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη έκανε λόγο, χθες, σε βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβασή του από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια της καθυστέρησης, προσθέτοντας ότι εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις, που κοστίζουν σε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις.
«Εχουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, πληρώνοντας λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας εθνικής στρατηγικής μακράς πνοής που θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Ελληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της.
Στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππο Φίλιο, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως η ελληνική δημόσια περιουσία είναι «σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη» και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη αξιοποίησής της, όπως και εκείνης των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό.
«Εχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα. Οση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη, πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί», τόνισε.
Σε δήλωσή του το πρωί του Σαββάτου, από τα Τσερίτσιανα Ιωαννίνων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των ηρωίδων γυναικών που είχαν ανοίξει τον δρόμο για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας πως η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, χάρη στον άδολο πατριωτισμό των Ελλήνων. «Ενας άδολος πατριωτισμός, μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε», είπε.
Σήμερα στα Ιωάννινα, παρουσία του Κ. Παπούλια
Παρέλαση για την επέτειο απελευθέρωσης
Σήμερα το πρωί ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, στην οποία θα παραστούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και Αννα Διαμαντοπούλου. Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ παρούσα θα είναι και η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου