Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:Βελτιώσεις στο νόμο για τα ΑΕΙ


Το «πράσινο φως» για επιμέρους βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ άναψε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή σχεδίου «Καλλικράτης» στην ανώτατη εκπαίδευση.
Όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού με τις ομοσπονδίες πανεπιστημιακών και διδασκόντων στα ΤΕΙ, τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις των τμημάτων ΑΕΙ θα είναι πρωτίστως ακαδημαϊκά και όχι γεωγραφικά.
«Είναι αναγκαίο τα ΑΕΙ να προχωρήσουν σε εσωτερικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία σχολών με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους» δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία φέρεται επίσης να τόνισε προς τους εκπροσώπους των ΑΕΙ ότι «το να κλείσεις απλώς ένα Τμήμα σε κάποια πόλη, δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνεις οικονομία».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτουν τα τμήματα τα οποία είναι διάσπαρτα σε διάφορες πόλεις, προκειμένου να μη γίνουν άκριτες μετακινήσεις απομονωμένων τμημάτων στην έδρα του ΑΕΙ, οι οποίες μάλιστα θα δημιουργούσαν την ανάγκη νέων υποδομών.
Πρώτο βήμα είναι η εκλογή Συμβουλίου Ιδρύματος. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου ορίζει ότι τα Συμβούλια πρέπει να έχουν εκλεγεί έως 15/1, αλλά έως τώρα μόνο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει προχωρήσει τη διαδικασία. Χθες, όμως, ο σύλλογος διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αντέδρασε στην προκήρυξη εκλογών, ενώ και η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζήτησε από το υπουργείο να «παγώσει» τις διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου