Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανακατανομή προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων Υπηρεσιών-Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Τη λήψη ιδιαίτερης μέριμνα για την άμεση και επείγουσα ενίσχυση της κινητικότητας των υπαλλήλων με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίησή τους για την κάλυψη των αναγκών που τυχόν θα έχουν οι υπηρεσίες σε προσωπικό, λόγω της εφεδρείας ,

ζητά με σημερινή εγκυκλιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημειώνει. «για την κάλυψη των τυχόν αναγκών σε προσωπικό, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην άμεση μετακίνηση υπαλλήλων εντός του ίδιου φορέα (άρθρ. 66 Υπαλληλικού Κώδικα – ν. 3528/2007) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Άρθρο 66
Μετακίνηση
1. Μετακίνηση υπαλλήλου από μία οργανική μονάδα σε άλλη της ίδιας αρχής πραγματοποιείται με απόφαση του προϊσταμένου της.
2. Μετακίνηση προϊσταμένων γίνεται σε αντίστοιχης βαθμίδας οργανική μονάδα.
3. Για μετακίνηση σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο υποχρεούται να μετακινήσει τον υπάλληλο που έχει εκδηλώσει επιθυμία μετακίνησης στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα, εκτός εάν αιτιολογημένοι λόγοι συμφέροντος της υπηρεσίας δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση του.
Στις λοιπές περιπτώσεις το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπόψη του κριτήρια όπως ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση και η συνυπηρέτηση συζύγου.
4. Η μετακίνηση εκτός νομού ή σε νησί γίνεται με τη διαδικασία τα ης μετάθεσης. Εξαιρούνται τα νησιά που έχουν οδική σύνδεση με χερσαία τμήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου