Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Βοριάδες, νεφώσεις, βροχές και κρύο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενισχυμένοι 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Στα ηπειρωτικά το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, λόγω ομίχλης, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα είναι παροδικά αυξημένες, αλλά και ισχυροί  βοριάδες που θα φτάνουν στα ανατολικά τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Μακεδονία, παροδικά αυξημένες και τις πρωινές ώρες τοπική ομίχλη που θα δυσχεραίνει την ορατότητα, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες και πιθανόν ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.
Όσο για τα νησιά μας, τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τις Σποράδες οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους αυξημένες και ενδεχομένως να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. 
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011.
Δείτε τι καιρό θα κάνει το επόμενο τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου