Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο!

Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Με βοριάδες, με λιακάδες αλλά και με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα περάσουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φετινού Νοεμβρίου.
Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, έβρεχε το πρωί στη Φθιώτιδα, περιμένουμε κάποιες βροχές το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου και το βράδυ στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αρκετός ήλιος. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά το μεσημέρι τα 7 με 8 μποφόρ αλλά σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Κάποιες πρωϊνές τοπικές ομίχλες αρχίζουν και εξασθενούν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από - 1 με -2 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εώς 14 βαθμούς ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά δηλαδή στην Αιτωλοακαρνανία και στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 εώς 19 βαθμούς, στην Κρήτη από 8 εώς 16 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 9 εώς 18 βαθμούς. (Διαβάστε αναλυτικά τον σημερινό καιρό).

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Βοριάδες 4 με 6 μποφόρ, το μεσημέρι όμως στον Ευβοϊκό θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εώς 14 βαθμούς.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε νεφώσεις και λίγες βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Επίσης στην Κρήτη περιμένουμε σιγά - σιγά οι νεφώσεις να αυξηθούν και περιμένουμε βροχές τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε μόνο τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγο ψιλόβροχο στην ηπειρωτική χώρα κυρίως στη Φθιώτιδα και στο Πήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, εξασθενούν δηλαδή οι βοριάδες. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από - 4 με -5 εώς 12 βαθμούς, στα κεντρικά τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά από 3 εώς 16 βαθμούς, στην Κρήτη από 7 εώς 15 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 2 εώς 17 βαθμούς. (Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σάββατο).

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομούς. Ανέμους βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό εώς 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα βρεθεί το πρωί στους 7 βαθμούς αλλά το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 βαθμούς.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Καλύτερος ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Μόνο στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές νωρίς το πρωί μόνο στη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λιακάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί - βορειανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και τοπικά για λίγο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εώς 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εώς 16 βαθμούς, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες από 9 εώς 16 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 11 εώς 17 βαθμούς. (Περισσότερα διαβάστε στο Newsit Weather Center).
ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος θα είναι ο ουρανός. Οι βοριάδες θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εώς 16 βαθμούς κελσίου.
Αμετάβλητος θα μείνει ο καιρός όλη την επόμενη εβδομάδα χωρίς βροχές. Ετσι φεύγει ο φετινός Νοέμβριος, τελείως άνομβρος, δίχως βροχές που είναι τόσο απαραίτητες στη γεωργία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου