Ανοιχτή σε προτάσεις, που θα διευκολύνουν τα ΑΕΙ στην εφαρμογή του νέου νόμου, εμφανίστηκε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα προεδρεία της ΠΟΣΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ (εκπαιδευτικοί ΤΕΙ) και της ΕΕΕ (ερευνητές).
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην εφαρμογή του νέου νόμου, και όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου συζητήθηκαν και τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τη χωροταξική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ όπως υπογράμμισε "είναι αναγκαίο τα ΑΕΙ να προχωρήσουν σε εσωτερικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία Σχολών με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους". Στο μεταξύ, πάντως, τα πανεπιστήμια δεν δείχνουν διάθεση να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης και γι' αυτό στα περισσότερα Ιδρύματα επικρατεί αναταραχή.
Αλλαγές
Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων ζητούν βασικές αλλαγές στον νέο νόμο, διαφορετικά, όπως λένε, δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.
Για την ώρα οι σχετικές εκλογές ορίστηκαν για τις 19 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Σύγκλητος επικύρωσε χθες με πλειοψηφία 45 έναντι 6 ψήφων την απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του να προσφύγει κατά του νέου νόμου.
Οπως υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ Ευγενία Μπουρνόβα, η Ομοσπονδία στη συνάντηση με την υπουργό ξεκαθάρισε ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί στα ΑΕΙ, ενώ η ίδια η υπουργός επανέλαβε ότι όποιο πανεπιστήμιο δεν προχωρήσει στις εκλογικές διαδικασίες δεν θα χρηματοδοτηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου