Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: "15.000 απολύσεις το 2013 και 2014"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής» (6 Οκτωβρίου) , ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει με την κυνικότητα που τον διακρίνει ότι "ο στόχος των 12.500 έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και απομένει μόνο η εκκρεμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, η οποία αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα".
Παράλληλα διαμηνύει ότι "είναι αλήθεια ότι το 2013 και το 2014 θα γίνουν συνολικά 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις που θα συνοδευτούν όμως από αντίστοιχο αριθμό νέων προσλήψεων, σε εξειδικευμένες θέσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα από το πρόγραμμα της κινητικότητας".
Στην ίδια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέει ότι "ο αριθμός των απασχολούμενων υπαλλήλων, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει μειωθεί κατά 138.000 από τον Δεκέμβριο του 2010, χωρίς απολύσεις. Και θα συνεχίσει να μειώνεται με την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» καθώς και με 20% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατ' έτος. Κατά συνέπεια, η ουσιαστική μείωση του μεγέθους του Δημοσίου έχει ήδη δρομολογηθεί και η προσαρμογή του στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους θα επιτευχθεί εντός του επόμενου έτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου