Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 1,2 τρις ευρώ»

Τον κ. Γιώργο Λεκάκη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεως των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, φιλοξένησαν η Λουκίλα Καρρέρ και η Λίτσα Θεοφάνους στην τηλεόραση της….
Ζούγκλας και την εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα». «Το σύνολο των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ανέρχεται περίπου στο ποσόν των 1,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ» είπε ο κ. Λεκάκης και συνέχισε: «Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών υπέστη, το ποσόν των 7,1 δισεκ. δολ. (1938), αντί των 14,5 δισεκ. δολ. που είχε ζητήσει η Ελλάδα. Η σημερινή αξία είναι 108 δισεκ. Ευρώ, χωρίς τους τόκους».
«Στο τέλος της Κατοχής εισπράξαμε 2 μικρές δόσεις από το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο, είναι ύψους 3,5 δισεκ δολ., σύμφωνα με τα στοιχειά του καθηγητή κ. Άγγ. Αγγελόπουλου. Η σημερινή αξία είναι 54 δισεκ. ευρώ – χωρίς τους τόκους» είπε ο κ. Λεκάκης.
«Κάποιοι ξεχνούν ότι οι Γερμανοί «άρπαξαν» στην κυριολεξία το 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ δήμευσαν το 10% της αγροτικής παραγωγής. Μόνο από τα καπνά κέρδισαν 1.4 δισεκ. γερμ. μάρκα.» συμπλήρωσε ο κ. Λεκάκης.
«Τέλος, την ώρα που είχαμε 400 νεκρούς την ημέρα μόνον στην Αθήνα από την πείνα, η χώρα μας διέτρεφε τα στρατεύματα κατοχής. Κόστος 8 δισεκατομμύρια δρχ. το μήνα!» κατέληξε ο κ. Λεκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου