Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εμπλοκή με την τρόικα για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Όλα δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά στο θέμα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα καθώς η τρόικα πιέζει. Τόσο σε ό,τι αφορά στην διαθεσιμότητα όσο και στις απολύσεις υπάρχει ανοιχτό ζήτημα για περίπου 1.500 άτομα ανά περίπτωση.

Τα μηνύματα των τροικανών είναι σαφή. Πρέπει να κλείσει άμεσα το θέμα των 12.500 υπαλλήλων του κύματος διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου.
Εδώ όμως υπάγονται και οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων και η λίστα δεν έχει κλείσει αφήνοντας ανοιχτό και το θέμα της διαθεσιμότητας.
Παράλληλα οι τροικανοί διαμηνύουν ότι δεν θα υπολογίσουν τους υπαλλήλους της αμυντικής βιομηχανίας στις απολύσεις καθώς πλέον υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της λέει ότι θα πρέπει να υπολογιστούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
Και πάλι όμως η τρόικα απαντά ότι ο χρόνος λήγει όπως είχε συμφωνηθεί στις 31 Δεκέμβρη οπότε και θα πρέπει να έχουν απολυθεί 4.000 άτομα από το Δημόσιο.
Έτσι τα βλέμματα στρέφονται σε φορείς και οργανισμούς που πάνε προς συγχώνευση ή κλείσιμο.
Όπως είπε ξεκάθαρα ο Κ. Μητσοτάκης η διαθεσιμότητα μπορεί να οδηγήσει υπαλλήλους σε απόλυση σε βάθος οκτώ μηνών, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια οκτώ μηνών και έτσι φαίνεται πως σε ό,τι αφορά στις απολύσεις πάμε σε ξαφνικό “θάνατο” επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου αλά ΕΡΤ και παράλληλη απόλυση των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου